Wyszukiwarka
kiszona kapusta z wieprzowiną
- 1 kg szynki wieprzowej pokrojonej w grubą kostkę
- 800 g kiszonej kapusty posiekanej według uznania
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 3 cebule drobno posiekane
- 2 łyżki słodkiej papryki w proszku
- 1 łyżeczka ostrej papryki w proszku
- 2 łyżeczki kminku
- 1,3 l bulionu wołowego
- 200 ml kwaśnej śmietany
- Mięso doprawić solą i pieprzem, wymieszać, przykryć i wstawić do lodówki na 3 godziny
- Na rozgrzanej w garnku żeliwnym oliwie smażyć cebulę przez 8 minut
- Dodać mięso, kminek, słodką i ostrą paprykę. Smażyć przez 7 minut ciągle mieszając
- Dodać bulion i gotować pod przykryciem przez 40 minut
- Dodać kiszoną kapustę, doprawić do smaku solą i pieprzem i dusić na małym ogniu jeszcze przez 1 godzinę
- Wmieszać śmietanę, zagotować i zdjąć z ognia.