logo kominki Godin Polska
Wyszukiwarka
Szukaj w produktach Godin



kiszona kapusta z wieprzowiną

garnek żeliwny garnki żeliwne kiszona kapusta z wieprzowiną
  • 1 kg szynki wieprzowej pokrojonej w grubą kostkę
  • 800 g kiszonej kapusty posiekanej według uznania
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 cebule drobno posiekane
  • 2 łyżki słodkiej papryki w proszku
  • 1 łyżeczka ostrej papryki w proszku
  • 2 łyżeczki kminku
  • 1,3 l bulionu wołowego
  • 200 ml kwaśnej śmietany
  1. Mięso doprawić solą i pieprzem, wymieszać, przykryć i wstawić do lodówki na 3 godziny
  2. Na rozgrzanej w garnku żeliwnym oliwie smażyć cebulę przez 8 minut
  3. Dodać mięso, kminek, słodką i ostrą paprykę. Smażyć przez 7 minut ciągle mieszając
  4. Dodać bulion i gotować pod przykryciem przez 40 minut
  5. Dodać kiszoną kapustę, doprawić do smaku solą i pieprzem i dusić na małym ogniu jeszcze przez 1 godzinę
  6. Wmieszać śmietanę, zagotować i zdjąć z ognia.